În valoare de peste 3,5 miliarde euro, aflat în prezent la Londra, aurul României este în pericol! Preşedintele PSD și senatorul Șerban Nicolae au inițiat un proiect de lege care obligă Banca Națională a României să aducă în țară rezervele de aur, păstrate acum în Anglia. După mintea lor, se gândesc probabil să depoziteze lingourile de aur în locuri doar de Vâlcov știute, prin cavouri și cimitire.

Este clar că vistieria statului este goală, iar acum, băieţii ăştia deştepti vor să pună mâna pe rezerva internațională de aur. PSD găsește mereu bani doar pentru creșterea salariilor la parlamentari, pensii speciale, finanțarea partidelor politice, însă nu și pentru creșterea alocației ori a pensiilor.

Cu siguranță aurul românesc stă mai bine în Banca Angliei decât pe mâinile lui Dragnea. De acceea, rezerva de aur a țării trebuie să fie cât mai bine protejată atât din fizic, cât și valoric, iar faptul că astăzi este adăpostită în Banca Angliei, una din cele mai vechi și mai serioase bănci din lume, reprezintă o certitudine a credibilității economice a României la nivel internațional, dar și un motiv de siguranță a faptului că nu se va mai repeta episodul de tristă amintire a tezaurului lăsat la Moscova.

Deputat Adrian Todoran

Comandat: Partidul Mişcarea Populară; Realizat: Rivulus Eprint SRL; CMF: 41190004