deszapeziri baia mareNe apropiem cu paşi repezi de intrarea în iarnă, însă municipalitatea băimăreană este departe de a fi pregătită pentru sezonul rece. La această oră nu este încă încheiat contractul cu operatorul de deszăpezire, licitaţia fiind deocamdată în aer.

Mai grav este faptul că societăţile de profil nu se înghesuie să preia serviciile de curăţare a carosabilului pe timp de iarnă, existând riscul de a avea ninsori, fără ca utilajele să fie gata de intervenţie.
Adrian Todoran atrage atenția: „Iarna bate la uşă, dar Primăria Baia Mare e fără utilaje de deszăpezire” La prima licitaţie, desfăşurată pe data de 14 octombrie, nu s-a depus nicio ofertă, astfel că licitaţia s-a amânat. Pentru a preîntâmpina un nou eşec, executivul Primăriei a refăcut caietul de sarcini, eliminând câteva condiţii impuse operatorului. Următorul termen pentru depunerea ofertelor este 22 noiembrie. Dacă până atunci vom avea ninsori, va trebui să ne limităm la a aştepta razele soarelui pentru a le topi.

Noii consilieri locali nu văd cu ochi buni modul în care conducerea Primăriei a gestionat până acum această problemă, considerând că ea trebuia tranşată cu mult înaintea sezonului rece, pentru a evita riscul de a nu avea un operator de drumuri pregătit să intervină pentru curăţarea carosabilului în caz de ninsoare. Adrian Todoran, locul I pe listele Partidului Mişcarea Populară Maramureş pentru Camera Deputaţilor, crede că vina este a celor din executivul instituţiei, care nu au contractat mai repede aceste servicii.

„Este inadmisibil să ne trezim în luna noiembrie că nu ştim cine şi cu ce va interveni pe drumuri, dacă va ninge. Până acum, am avut noroc cu vremea. Dar ce facem dacă avem zăpadă pe străzi? Oraşul e paralizat. Mă întreb cum s-au gândit responsabilii Primăriei să procedeze. Ce soluţie au pentru a asigura un trafic decent pentru un oraş aflat sub nămeţi. Am avut probleme în ultimii ani chiar şi atunci când era contractul încheiat, când operatorul stătea cu utilajele pregătite. Dacă licitaţia este programată pe final de lună, e clar că doar din decembrie ne vom putea baza pe serviciile contractate. În noiembrie, temperaturile vor scădea. Se va crea polei. Cine va interveni pentru a avea un asfalt curat? Nimeni”, afirmă Adrian Todoran, liderul Partidului Mişcarea Populară Maramureş.

El cere imperativ executivului Primăriei să rezolve situaţia înainte de venirea primelor ninsori. “Le solicit funcţionarilor Primăriei să fie mai responsabili şi să nu se limiteze la a ridica din umeri atunci când vine vorba de problemele urbei. E o lipsă de profesionalism la anumite nivele, iar lucrul acesta trebuie schimbat. Nu ne putem bate joc de băimărenii pe care îi reprezentăm”, a conchis Adrian Todoran, candidatul PMP Maramureş pentru Camera Deputaţilor.

Pentru serviciile de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă în Baia Mare, au fost alocaţi 200 mii lei, bani care asigură doar intervenţiile realizate până la 31 decembrie. Pentru anul viitor, urmează a avea un nou buget aferent deszăpezirii.

Sursa : sighet247.ro