Reporter: Ce vă recomandă pentru un loc în Camera Deputaților?

Adrian Todoran: Acasă, în Maramureș, am învățat să prețuiesc munca onestă, dreptatea și valoarea fiecărui om în parte. Am muncit din greu pentru tot ceea ce am obținut în viață și, prin forțe proprii, am reușit să mă dezvolt în zona antreprenorială și să creez locuri de muncă. Acum vreau să-mi ajut comunitatea în care am crescut și să-i aduc în țară pe tinerii noștri plecați în străinătate să-și caute un trai mai bun. Sunt pregătit să mă lupt pentru maramureșenii mei și cred că împreună putem schimba lucrurile în bine.

Rep.: Concret, în calitate de parlamentar, ce o să faceți pentru bunicii nostri?

T.: Toți avem bunici și știm cât de grea e viața lor. Ei au nevoie de o bătrânețe tihnită, de pensii decente, de medicamente și servicii medicale de calitate, iar noi avem soluții pentru toatea cestea.

Trebuie asigurată asistență sanitară primară și medicamente în comunitățile rurale și în micile orașe, unde există în prezent probleme cu serviciile medicale. Bunicii noștri trebuie să se bucure în liniște de bătrânețe.

Rep.: Cum îi puteți convinge pe tinerii nostri plecați în străinătate să se întoarcă în țară?

T.: Și eu am prieteni și multe rude plecate în strănătate, în căutarea unui trai mai bun. Asta pentru că de peste 26 de ani statul nu le-a oferit nimic. Nu putem schimba lucrurile peste noapte și să le spunem că de mâine se pot întoarce acasă, că vor câștiga la fel ca în Occident. Dar le putem spune că măsurile noastre economice sunt reale, vor aduce investiții și vor crea locuri de muncă bine plătite.

Prietenii și rudele noastre se vor întoarce cu siguranță acasă dacă vor fi plătiți echitabil pentru munca lor. Asta e provocarea Partidului Mișcarea Populară și sunt gata să mă lupt pentru ea!

Rep.: Ce sprijin ar putea primi tinerii care își finalizează studiile și intenționează să deschidă o afacere în Maramureș?

T.: Județul nostru oferă multe oportunități și cred că depinde de interesul și implicarea tinerilor pentru a reuși în ceea ce își doresc cu adevărat să facă.

Pot fi demarate mici afaceri în domeniul agricol, destinate tinerilor, și pentru asta trebuie simplificată procedura de accesare a fondurilor europene și, mai cu seamă, măsura 141, privind instalarea tinerilor fermieri.

De asemenea, pot fi accesați bani pentru dezvoltarea business-ului în domeniul IT, promovarea turismului local, precum și microferme și pensiuni tradiționale, care să constituie puncte de atracție pentru turiștii din toată lumea.

Rep.: Județul nu e suficient promovat și valorificat. Aveți soluții în acest sens

T.: Maramureșul nostru drag are nevoie de lucruri concrete, pentru că din ’90 încoace, toți au venit cu proiecte, care au rămas pe hârtie.

Pentru Partidul Mișcarea Populară Maramureș, soluția este conservarea obiceiurilor, a tradițiilor, a arhitecturii noastre specifice, deoarece există riscul ca în câțiva ani să rămânem fără această bogăție. Aici avem haiducii noștri, biserici incluse în patrimoniul UNESCO, tradiții și obiceiuri de care se minunează toți și ,în plus, îi avem pe maramureșenii omenoși gata oricând să primească în ograda lor oaspeți și să-i  îmbie cu un pahar cu pălincă. Și mai cu seamă, acum, la sfârșit de an, pretudindeni tradițiile sunt reînviate și fiecare trăiește atmosfera cu care Maramureșul se mândrește. Aceasta e bogăția noastră și trebuie să profităm de ea.

Vom face din Maramureș un reper turistic al Europei. Împreună suntem vocea care se face auzită. Tradiții, credință, oameni buni!

Material difuzat la comanda PMP Maramureş, cod AEP 11160002

sursa: jurnalmm.ro