A început numărătoarea inversă până când Dragnea o sa fie scăpat de pușcărie prin ordonanță de urgență. Disperarea președintelui PSD de a vedea odată adoptate ordonanțele salvatoare, s-a văzut zilele trecute, când i-a transmis ministrului Justiției: ,,Eu cred că domnul ministru Toader trebuie să înțeleagă că nu mai poate continua așa. Trebuie să înceteze cu această atitudine. A tot anunțat că va da niște ordonanțe de urgență, care de fapt nu s-au dat’’.

Liviu Dragnea are în 15 aprilie probabil ultimul termen la Înalta Curte, și are nevoie de această ordonanță ca de aer, pentru a fi sigur că nu merge la închisoare. Situația a devenit cât se poate de clară, singura miză a guvernării PSD-ALDE este scăparea de pedepsele pe care ar trebui să le suporte ca urmare a devalizării bugetului statului și a săvârșirii unor fapte de corupție.

Atacurile asupra justiției, a democrației și asupra statului de drept trebuie oprite imediat. Locul României este în Europa, chiar dacă PSD și ALDE, partidele care au capturat statul momentan, vor să ne îndepărteze cât de mult de tot ceea ce înseamnă corectitudine și dezvoltare. Este foarte important să ne dăm seama de impactul acestor regresii în domeniul justiției, astfel de derapaje riscând să ne scoată din Europa, doar din cauza unor politicieni corupți.

Uniunea Europeană a avertizat România că vor fi consecințe imediate dacă premierul, la comanda lui Liviu Dragnea, adoptă OUG-urile pe justiție, cea mai gravă fiind blocarea fondurilor europene. Practic, nu vom mai primi acei bani prin care s-a dezvoltat România în ultimii zece ani.

Singura preocupare a social-democraților este să scape de propriile dosare penale, nu le pasă de România. Important este ca societatea civilă să protesteze și să ceară Guvernului să se oprească din acest drum prăpăstios pentru țară. Iar pe 26 mai să mergem la vot și să trimitem PSD acolo unde îi este locul: la groapa de gunoi a istoriei.