Astăzi am să vă prezint câteva obiective prinse în planul meu, care vizează dezvoltarea zonelor de agrement din orașul Baia Mare. Suntem privilegiați să fim înconjurați de o zonă împădurită, mirifică de-a dreptul, de care nu am profitat în toți acești ani. În acest context, sunt determinat să fructific această bogăție naturală și să o aduc la standardele mult așteptate de băimăreni. Vă creionez, în linii mari, câteva puncte cuprinse în planul meu pentru dezvoltarea economică a orașului și implicit pentru crearea de noi locuri de muncă.

*Identificarea unui teren pentru realizarea unui Centru SPA cu bazine interioare și exterioare, având tematică bine definită și diversificată. Tot aici se va merge pe realizarea practicării unor sporturi cum ar fi volei pe plajă sau șah. În ceea ce privește activitățile exterioare, acestea trebuie să dea posibilitatea întreprinzătorilor de a dezvolta mici afaceri locale, care ar putea ridica standardul de viață al celor din zona respectivă și nu numai. Aici fac referire la: pensiuni, unităţi de alimentație publică, dar și activităţi de agrement cum ar fi jocurile și parcurgerea de trasee montane. Amortizarea cheltuielilor de întreținere și salariile angajaților se va face din spațiile închiriate în Centrul SPA agenților economici care doresc să desfășoare activități de alimentație publică și nu numai, dar și din prețul biletelor, ce vor putea fi cumpărate pentru un anumit interval orar sau pe o zi întreagă. Pentru realizarea acestui Centru Spa se va merge pe finanțare europeană.

*În ceea ce privește actualul Ștrand Municipal, locația ar fi ideală pe pentru un parc de distracții, unde întreprinzătorii locali ar putea desfășura activități de alimentație publică. Parcul va avea și el tematici bine definite, iar pentru realizarea acestuia mă voi îndrepta tot spre fondurile europene. Parcul de distracții va cuprinde mașinării de tip roller-coaster, mini-parcuri tematice, o fermă de animale, karting, spectacole live-unde vor evolua artiștii locali din lumea teatrului, a dansului și a muzicii. Pe timp de iarnă, aici va funcționa și un patinoar. Acest parc se va adresa atât copiilor, cât și adulților. Amortizarea cheltuielilor se va face exact ca și în cazul Centrului SPA, din închirierea de spații și bilete.

*Dezvoltarea zonei Baraj-Firiza va da posibilitatea practicării sporturilor pe apă, plimbări cu hidrobicicleta, prezența unor mici afaceri locale, care să deservească turiștii și localnicii. Întreaga zonă va avea locuri special amenajate pentru iubitorii de picnicuri precum și amplasarea de pubele pentru adunarea resturilor menajere.

*Pentru protejarea mediului, voi derula campanii prin intermediul unităților de învățământ, al ONG-urilor de profil. Aceste campanii presupun adunarea deșeurilor menajere de pe raza pădurilor.

*Administrația publică locală va înființa o Asociație de Mediu din care va putea face parte orice băimărean. Asociația va fi finanțată de către Primăria Baia Mare pentru a avea cele necesare desfășurării activităților. La nivelul acestei asociații se vor organiza și patrule de mediu, ce vor supraveghea zonele împădurite de pe raza municipiului. Membrii patrulelor împreună cu Poliția Locală vor putea lua măsuri pentru cei care nu au respect pentru mediul înconjurător.

Ceea ce v-am prezentat mai sus este doar o mica parte din planul meu, ce ar putea duce orașul la o creștere economică semnificativă din turism atât pentru localnici, pentru agenții economici, cât și pentru administrația publică locală. Aceste lucruri au fost promise an de an, însă nu s-a dorit realizarea lor, deşi bani au fost.

Candidez pentru Primăria Baia Mare, pentru că ştiu că băimărenii au CURAJ. Curajul de a schimba primarul. Prin VOT. Un vot RESPONSABIL.”

Votăm, Adrian Todoran! Locul 1 pe buletinul de vot.

Comandat de: Partidul Mişcarea Populară, Organizaţia Judeţeană Maramureş; Executat de: Rivulus Activ SRL; Cod mandatar financiar: 21200020