Dragi băimăreni, vă scriu în primul rând în calitate de părinte. De tată al unei fetiţe care îmi bucură existenţa în fiecare zi. Acum, mai mult ca oricând, copiii noştri au nevoie de protecţie, de siguranţă, iar dincolo de familie, şcoala este mediul în care ei trebuie să se simtă ocrotiţi. Or tocmai asta lipseşte acum din şcolile şi grădiniţele ce urmează a se deschide în 14 septembrie. Certitudinea că vor fi în siguranţă. Şi asta din cauza faptului că administraţia locală, Primăria Baia Mare, ce administrează unităţile de învăţământ din oraş, nu a luat nicio măsură, timp de şase luni, în vederea protejării copiilor noştri. De aceea, un punct foarte important al planului meu pentru Baia Mare priveşte ÎNVĂŢĂMÂNTUL.

TREI PRIORITĂŢI

În primul rând, vreau să terminăm odată pentru totdeauna cu conceptul de „fondul clasei”, „fondul grupei” şi alte forme de a-i determina pe părinţi să cotizeze pentru ca elevii şi preşcolarii să aibă condiţii adecvate de a învăţa. NU! Primarul trebuie să aibă în vedere, la realizarea bugetului anual, DOTAREA TUTUROR UNITĂŢILOR ŞCOLARE cu tot ce este nevoie pentru buna funcţionare. Vorbim de mobilier corespunzător, tehnologie pentru învăţământul Secolului XXI, instalaţii sanitare şi de încălzire funcţionale şi de calitate etc. Este inadmisibil să auzim că există în Baia Mare şcoli şi săli de sport în care nu există căldură pe perioada sezonului rece, toaletele nu se pot folosi, iar părinţii trebuie să cumpere perdele, bănci, proiectoare sau laptopuri. GATA! E vremea ca toate aceste DOTĂRI să fie asigurate din bugetul local.

Apoi, la fel de important, montăm SISTEME DE SUPRAVEGHERE VIDEO, în incinta tuturor unităţilor şcolare. Toţi elevii trebuie să se simtă în SIGURANŢĂ, pentru că acesta este cel mai important aspect la care ne gândim. De asemenea, părinţii trebuie să aibă certitudinea că şi-au trimis copiii la şcoală, într-un loc în care sunt protejaţi. La fel este şi cu dascălii, pentru care camerele video de supraveghere le-ar fi de mare folos.

Un al treilea punct este legat de REDESCHIDEREA CURŢII ŞCOLILOR. Cu toţii ne amintim de vremea copilăriei, când băteam neîncetat mingea în curtea şcolii, după finalizarea cursurilor. Imaginea aceasta este una emblematică şi nu înţeleg cum s-a putut distruge fără ca noi să ne dăm seama până acum. Sunt numeroase motive pentru care curţile şcolilor nu mai pot rămâne închise după orele de curs. Copiii au nevoie să se joace, să se recreeze, să facă mişcare, să practice un sport şi să aibă un loc în care să se simtă în siguranţă. Iar lucrul acesta se poate face în toate unităţile şcolare, chiar angajând un agent de pază, acolo unde el nu există deja.

Sunt lucruri simple, de care copiii noştri duc lipsă. Şi cât ne costă? Puţin faţă de ceea ce primim în schimb. Dar mai contează să ne gândim la bani, atunci când e vorba de viitorul nostru, de tinerii ce cresc în urma noastră? Evident că nu. De aceea, avem datoria să îi protejăm. Pentru a reuşi, e nevoie de o nouă gândire, o nouă conducere a oraşului.

În 27 septembrie, VOTĂM RESPONSABIL.

Votăm, Adrian Todoran! Locul 1 pe buletinul de vot.

Comandat de: Partidul Mişcarea Populară, Organizaţia Judeţeană Maramureş; Executat de: Rivulus Activ SRL; Cod mandatar financiar: 21200020